Thursday, November 13, 2008

Komikoo #7


Muka hadapan oleh Jambang/Shawal

Juganah Kromosom/DNA
Tragedi Bulan Ini tulisan Saharil Hasrin SaninZon Quadron karya Zafran

Dendam karya Baba Chuah
Bebas karya Slemmer
Maaf kerana tiada kemas kini sejak pos yang lalu. Bukannya apa, tidak mahu berjanji tanpa ada tarikh yang kukuh.

Bagaimanapun, Komikoo masih bernafas, dan akhirnya isu nombor #7 berjaya disiapkan dengan bantuan dua pereka grafik bebas, Azihan dan Shawal.

Reka bentuk muka surat artikel untuk isu ini agak berbeza, yang mana menggembirakan kami di Komikoo.

Isu kecurian yang lalu sudah berjaya diselesaikan dan Komikoo #8 akan menyusul selepas Komikoo #7.

Isu #7 dijangka akan berada di pasaran sekitar minggu hadapan.

Cheers.

21 comments:

fandi said...

juganah oleh kromosom dan DNA.. heheh, sungguh sains namanya. zon quadron harapnya sambungan yg lepas..

teruskan!

Aman Wan said...

pergh..best! cover depan pun cantik! camni la komikoo! yeah! =)

Yahzah Republic Blog said...

Bagus... maju Komik Untuk Malaysia.
Macam Datuk Lat. Ramai mak bapak cakap Komik ni Tak berfaedah tapi bagi berfaedah sangat. Kalau tak takanlah Datuk Lat dapat anugerah kat luar negara. Komikoo masih dapat bertahan. Bagus sekali.

matt jack said...

alhamdulillah.....
masih bernyawa lagi komik kesayangan aku ni
aku harap lepas ni takkan ada lagi masalah yg akan menimpa korang agar xla lama sangat aku nk menunggu setiap isu....

Dangerism said...

Alhamdulillah. Semoga sukses untuk isu kali ini juga.

LanDoP JuRuH said...

dalam berjuta rakyat masalaysia aaku slah satu yang paling gembira kerana komikoo masih lg bernyawa.....da setahun da komikoo...aku arap koorang terus lh...walau perjalanan seni tu perik...walaupun kedatabgan komik2 luar koorang masih lagi brani hidup...
aku arap korang terus idup

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

wei KOMIKOO x ada kat KUCHING r..!! sedehnye aku cam ni..!! Wei sesapa kat KUCHING yg tau kedai mana jual KOMIKOO, bgtau r.. Y not korang bukak borang langanan.. Kan lagi senang..!!

rabia said...

fuh masih bernafas kau cakap...risau aku dibuatnya.

Just keep 'em coming guys! walau dicuri, dirumpak, digadai sekalipon.

besok aku nak pi kedai runcit mamak!! :)

syencho said...

ada beberapa 'surprise' dr Komikoo#7 utk aku

Yg pertama aku beli Komikoo#7 dpt 2 kulit lol ingtkn dpt poskad besar free :p

Juganah utk Komikoo#7 ni rasa cam baca komik Yazid plak (korang kenal kot) myb sbb aku baca komik dia dulu sblm Juganah...bukan nak kata sapa tiru siapa...ada style k arah jawa2 skit tu yg buat aku ckp camtu...btw i like :)

1 lg yg best utk aku ada Nanzo dlm Komikoo#7 Wuhuuu...lama x nmpk

masih mnunggu smbungan Siapa

keep it up \m/

AmaN MAJESTY said...

hidup KOMIKOO.........
rasa lega tau dapat tau KOMIKOO msh hidup w/pn saya Xjmpa lagi isu #7 ni kat Kudat!!! Apa yg pasti, saya akn usahakan cari juga sebab salahsatunya saya rndu sgt2 ngn KOMIKOO ni ESP. JUGANAH!!! Kpda syencho, JUGANAH best of best tau, saya ikut citer ni dari UrbanComics-REVOLUSI KOMIK TANAHAIR lagi... fandi, sains+imaginasi tentu ceria,kan?
Apa-apa pun, semoga KOMIKOO trus hidup dan sukses+seksi yer.......... Truskan perjuangan!!!
HATI-HATILAH DENGAN HATI......

amykamen555 said...

way the go Komikoo! Korang la harapan aku nk tngk komik best2 yg dtg dlm berbagai versi.

Keep it up!

Err.. kalau boleh, printing quality kasi jaga especially tang page yg berwarna tu. Yg lain sempoi!

LanDoP JuRuH said...

aku masih tercari2 komikoo...tak de jumpa lagi hehhehe..aku kat klate...apa2 pun aku msh mencari..tak sabar nak tagk komik koo...
aduh!!!
brapa lama lagi aku kena cari??
good luk komikoo...

Yahzah Republic Blog said...

Maju Komikoo Untuk Malaysia......

Bila nak terbit Komikoo edisi Inggeris?

petakpetakan.! said...

Hai.Nak tanya sikit ni.Kalau nak hantar cerita pendek kat Komikoo.Nak hantar kat mana.?Dan berapa no yang boleh saya call korang.?Kalau ada yang baca komen ni.Sila balas balik ye.Terima kasih.

anas afrohead said...

aku mula2 kenal komikoo dari kawan aku korie.
mamat uitm yang buat praktikal grafik kat office korang 2.

juganah kali ni siapa yang colour?
kromosom jugak ke?
kenapa colour tak semeriah macam episod2 yang lepas?

komik bebas dari slemmer mmg best.
siapa slemmer 2?
aku baru 1st time tengok karya beliau.

dan lagi satu, tentang kertas cover komikoo.
kalau boleh, gunalah yang berkualiti sikit.
barulah berbaloi rasanya dengan harga RM4.20

apa-apa pun, terima kasih buat team komikoo kerana mengambalikan 'komik' di Malaysia.

aku doakan agar komikoo terus bertahan.

syencho said...

AmaN MAJESTY:
aku pun follow Juganah masa UrbanComic dulu :)

AmaN MAJESTY said...

syincho,
bestkan citer JUGANAH ni w/pn trpksa tggu utk tgok ksudahnnya....

L said...

komikoo ni masih baru lg ke? atw da lame?

L said...

lol.klau ade peluang nk serbu la agensi komikoo ni.wahahaha =D

LanDoP JuRuH said...

hahhaa...juganah?? memang bes woo..aku pun baca dr u.c gak..tp tak tahan lama...komikoo wat la gempak cikit cita2...ambil balik saudara mara korang kat u.c dulu..suh dia orang menganaz lagi...aku tau korang semua ni sakibaki geng u.c
apa2 pun thanz!!!!!
kolah komik hapan kat malaysia..aku ttp akan sokong

rotom said...

Komikoo rules. one critism wtf paper quality have reduced dudes please improve.