Wednesday, October 15, 2008

PENGUMUMAN - Komikoo #7

Para pembaca yang dihormati sekalian,

Kami di sini ingin memaklumkan yang Komikoo #7 tidak dapat berada di pasaran pertengahan bulan ini atas sebab:

1] Pejabat kami dipecah masuk ketika cuti raya lalu. Segala fail-fail berkaitan Komikoo yang tersimpan dalam cakera keras milik DTP dan yang tersimpan dalam pelayan habis dicekup sekali oleh para pencuri. Kami terpaksa membuat semula segala reka bentuk dan proses meletakkan belon ke dalam komik.

2] Atas sesuatu sebab yang lain yang tidak dapat dinyatakan di sini .

3] Kami sedang mencari DTP artis untuk bekerja secara sambilan.

Apa-apa update lain akan diposkan di sini lagi.

Harap maklum.

Roy Ablah

15 comments:

LanDoP JuRuH said...

celakak punye pencuri...mcm le tak der kerja lain.....napa dia orang pi curik gak data2 komik???hran tol......
apa2 punn.....aku arap korang bersabar laah...dan teruskan lah perjuangan korang untuk komik negara biar apa pun dugaaan..dan pada peminat komikoo..kalu lah komikoo lambat keluar..aarap2 sbo lee..dia bar nak bermula...biar lambart keluar jagn dah tak keluar2 da...tu yang tak nak t...biar lambat asal kekal...dan yng penting komikoo da nak masuk satu thun daa...
perasan tak???

Chili Careanthing said...

kepada en pencuri tolonglah janganlah mencuri baru habis puasa. Tak takut dosa ke? Kepada Komikoo harap terus keluarkan komikoo. Walaupun tertangguh 2 bulan. Saya doakan komikoo terus bertahan dan mendapat keuntungan berlipat kali ganda.

Aj: Makhluk Tuhan Paling Seksi said...

Sangat2 bersimpati bwat korang. Kalu aku ni comic artist skarang gak aku tolong korang tp apakan daya aku ni skadar manusia yg tau makan then baca komik jer. BTW biar lambat tp aku akan ttp sokong korang...!!

INDRA QIRANA said...

apalah nasib pengiat komik kat malaysia ni huuuuu

Yahzah Republic Blog said...

Kos nak beli barang yang curi tu punyalah mahal. Dengan suasa ekonomi yang merundum. Dijangka ekonomi tahun depan lebih teruk. Adakah releven lagi bisness perniagaan komik di Malaysia? Jual saja diinternet bukan di kedai-kedai runcit. Penerbitannya pula secara elektronik. Tiada kos kertas. dan alihkan bahasa inggeris.
Ekonomi asia tenggara paling teruk kini Singapura. pihak komikoo perlu lihat kehadapan. Jangan hanya memasarkan di malaysia tapi ada matlamat untuk menebus pasaran luar negara.

LanDoP JuRuH said...

ntah laa nasib pengiat komik kat malaysia nii...kita bukan tak der artis yang power..masalah kita ialah peminat komik kita tu jee....komik kita tak der pulak yang sokong...
tu punca komik kita tak kemana
dan industri komik kat malaysia mcm tu jee......
pulak2 ader majalah mangkuk ni ala majalah yang dowld komik dr luar n alih bahasa (tanpa kebenaran)pastu jual dlam lingkungan 4 ringit lepas tu terbit 3 kali sebulan(mengalahkan majalah komik kita)spatutnye komik mcm tu di pulau atau hadkan keluaran dia.....
apa2 pun aku ttp sokong komik malaysia..n kepada semua fun komikoo yang ader friendster add aku (darey_aku@yahoo.co.uk)
dan masuk group SOKONGLAH KOMIK MALAYSIA
ok jumpa di sana..n kita sama2 kongsi pemikiran....

Chili Careanthing said...

Betul juga cakap landop tu,,
yang peliknya tak disamanlah pula penerbit yang buat salinan cara haram dan jual kat malaysia tu.
Tapi aku masih sokong komikoo. Komik yang aku masih beli Ujang, Apo, Gila2, anak2 sidek dan terbaru cicakman. Dan aku rasa komikoo perlu minta bantuan aie (pelukis aku dan sesuatu) dia punya peminat masih ramai dan fanatik. Sebab yang follow komikoo ni seakan-akan kisah kehidupan.
Aku pun bukan setakat cakap je ni. Skarang aku tengah mencari idea nak keluarkan satu grafik novel dalam bahasa inggeris dan cuba untuk pasarkan ke Singapore. Tapi itu hanya impian sahaja tapi aku akan berusaha sendiri.

AmaN MAJESTY said...

cian komikoo............ dah,lah fun2 komikoo komen berabis isu #6, #7 plak jd mangsa!!! mcmnana,lh nak siap juganah? kesalnya............ pencuri dupang!!! apa2 pun, komikoo truskan perjuangan ya........ ambiklah masa korang ok!! yg penting, jgn pla terkubur!!! saya akn sentiasa sokong komikoo...... sptmna saya sokong komik2 tempatan esp. URBAN COMICS-REVOLUSI KOMIK TANAHAIR!!!!

Yahzah Republic Blog said...

Tapi jika komikoo tidak terbit selama tiga bulan saya tetap tunggu. Harap jangan tak keluar terus tak mengapa jika 2 atau 3 bulan tak terbit. Saya faham. Ambilah masa. ok. Majulah Komik untuk Komikoo

faizul darius said...

ni semua dugaan... sabar je la...teruskan usaha.

Jebat Hitam said...

Mungkin bukan pencuri tetapi pegawai2 BNM dan polis agaknya. Check website BNM: http://www.bnm.gov.my/index.php?ch=8&pg=14&ac=1699

Sebab Noradz Production kalau tak silap adalah anak syarikat Noradz Travel & Services Sdn Bhd.

LanDoP JuRuH said...

yeeahh...kenapa kita tak ambil tindakkan kat atas syarikat komik tu?????
cuba pikir diorang untung tak terkiraa.....
kepada chili lakk.terus la usaha...buat komik
aku pun dlm proses uat novel grafik tp tak tau la mcm mnaa slalu tertanguh bz dek blaja......
insyallah aku nak anta komik aku kat komikoo...aku tak tau r dia trima tak hahhaha...
tp try rr dulu tak g2 cik2 komikoo??

ash said...

siolnyer pencurik kerana tidak mempunyai otak....aku berdoa mereka akan diabalas ngan setimpal perbuatan mereka yang sangat2 jahat 2.......amin

myownmind said...

kalau ada KOMIKOO klon pasnie tau dahlaa siapa pencuriknya wakakaka..

ariyon666 said...

hail.. aku nak minta tolong kat korang ni... macamana nak dapatkan komikoo isu 1,2,3,5,6 dan seterusnya? coz kat tempat aku(sandakan-sabah)hanya dapat isu 4 jeee... tolong la oi aku dah tangkap minat kat komikoo ni...